GİRİŞ ÇIKIŞ BİLGİSİ VE MÜZİK

• Posted in : ikonik
  • celildogannn
    Participant

MERHABA
    Siteyi düzenleme aşamasında sona doğru ilerlerken bir kaç problem ile karşılaştım.

1-Bu sitemiz için önemli bir durum. Sitenin her yerinde bulunan giriş çıkış ile bilgilendirme kısmının kaldırılması için yardım talep ediyorum. Kaldırmak için çok uğraştım fakat başaramadım.

2-Müzik ıphone telefonlarda (ıphone 6/7) siteye giriş bölümünde çalınmasına izin verilse bile yaklaşık 8 saniye sonra çalmaya başlıyor. Geçikmenin çözülmesi için sizden yardım talep ediyorum

3-Sitenin herhangi bir sayfasına elementor ile düzenlerken yüzdelik artık işareti veya belli animasyon içeren şeyler kullandığımda sayfayı kayıt edip kontrollerini sağladığımda bu işlemler etkisiz olarak gözükmektedir.

celildogannn
    Participant
    serkan
    Moderator

Merhaba,
    1) Top 10 plugin > ayarlar > takip tikli kutucukları kaldırmanız gerekmektedir.
    2) iPhone 6, 7 ve 8 ile websiteni test ettim. Tıkladığım anda saniye gecikmeşi yaşanmadan müzik çalmaya başladı. Bu internet hızınız yada kullandığınız mobile cihaza özgü olmuş olabilir. En azından benim test ettiğim 3 cihazda böyle bir sorun yaşanmadı.
    3) Ana sayfa ve alt sayfaların içeriği ajax aracılığıyla getiriliyor, bu yüzden çalışmak için ekstra javascript gerektiren Elementor üzerinden herhangi bir öğe (animasyonlar gibi) ana sayfanızda ve alt sayfalarda çalışmayacaktır. Üzgünüm fakat bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ajax ile oluşturulan sayfanın doğasının sınırlanması bu şekildedir.

celildogannn
    Participant

Merhaba,
    Cevabınız için teşekkürler.
    1-Dediğiniz aşamaları denedim fakat bir sonuca ulaşamadım. Hala aktif olarak görüntülenmektedir.
    2-Garip bir durum aslında 7-8 kişi farklı konumlarda siteye test için giriş yaptı ve aynı şeyleri söylediler. Hatta birinde müzik için evet e tıkladığı halde müzik kapalı olmuş kendisi açmıştı birde sayfanın sağ köşesinde duran tam ekrana alma modu da çalışmıyormuş. Iphone cihazlar da bu konu hakkında bilginiz var mı?
    https://ibb.co/M2K9xWf
    3-Anladım, teşekkürler.

serkan
    Moderator

Merhaba,
    Birinci aşama dediğim yerden yapılıyor. Counter sekmesinde kutucukları kaldırmanızı rica ediyorum. Hala sorun yaşarsanız bu custom css kodunu kullanın;

.tptn_counter { display: none; }

Müzik konusu için geliştirici arkadaşlara ben konuyu tekrar ileteyim. Onlar da bir tekrar test etsinler.
    Teşekkürler

celildogannn
    Participant

Merhaba,

Geri dönüşünüzü bekliyorum, teşekkürler iyi çalışmalar.

ahmetsali
    Keymaster

Merhaba, url niz üzerinden sitenize erişemedim malesef, bizim demo sitelerimizi mobil cihazda test ettiğimde müzikte herhangi bir gecikme saptayamadım, muhtemelen yavaş internet kaynaklı bir sorun bu. Ayrıca yüklediğiniz mp3 dosyasının da 2-3 mb boyutunu da çok aşmamasına dikkat edebilirsiniz. Kod kısmında zaten preload aktif olduğu için yani müzik dosyanın tamamı yüklenmesi beklenmeden yüklendiği kadarıyla çalmaya başlayacak şekilde ayarladığımız için bu konuda yapabileceğimiz ekstra bir iyileştirme bulunmuyor malesef.

İyi çalışmalar.

celildogannn
    Participant

Merhaba Ahmet bey,

İnternet kaynaklı olduğunu düşünmüyorum aynı evde bulunan yan yana 4 telefondan sadece ıphone olan cihazlarda müziği 8 saniye geç başlatıyor. Bunu farklı lakosyonlarda bulunan kullanıcılarda söyledi ve sağ köşede tam ekran yapma moduda çalışmadığı söylediler. Bilgisayar ve android cihazlarda müzik hemen başlıyor ve tam ekran olmaktadır. Alan adımız http://www.mercekhane.com adresimizdir. Tekrar kontrolleri sağlamanızı önemli rica ederim. İyi çalışmalar..

ahmetsali
    Keymaster

Merhaba, tekrar kontrol etmek üzere bu konuyu not alıyorum, sorun yaşayan cihazlardaki ios versioyonunu da yazar mısınız lütfen?

Teşk.ler.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in and have valid license to reply to this topic.

License required for the following item
Login and Registration Log in · Register